Back to Holland for a moment - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van hannekespoler - WaarBenJij.nu Back to Holland for a moment - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van hannekespoler - WaarBenJij.nu

Back to Holland for a moment

Blijf op de hoogte en volg

06 Mei 2013 | Chili, Santiago de Chile

Nee, jullie hoeven niet van je stoel te vallen, een dansje te maken of heel hard te gillen; Ik kom niet even terug naar Nederland. Met mijn titel verwijs ik namelijk naar het bezoekje dat we op Koninginnedag hebben gebracht aan de ambassade.

Allemaal netjes gekleed ben ik daar met Mirjam, Sasha, Alejandra en Josefin naartoe gegaan. We hadden het geluk op een lekker zonnetje, maar dat was wel zweten geblazen. Van tevoren hadden we via internet al een uitnodiging aangevraagd, maar daar hoefden we uiteindelijk niks mee. Vanuit het metrostation kwamen we aan in een wijk met allemaal grote gebouwen en ontzettend veel mannetjes in pak. Ook wij vingen redelijk wat blikken, omdat we allemaal goed gekleed waren, en we er natuurlijk niet echt Chileens uitzien. De straat bleek zo enorm groot te zijn, dat we na een tijdje lopen maar besloten een taxi te pakken, aangezien we niet super laat aan wilden komen. Eenmaal aangekomen, zag het er echt ontzettend formeel uit, en ik voelde me wel een beetje ongemakkelijk, maar we hadden er zin in! Het was trouwens niet de ambassade zelf waar we naartoe moesten, maar het huis van één of andere belangrijke pipo :P. Het viel me op dat we één van de weinige jongeren waren en toen we naar binnen wilden werden we hartelijk in ontvangst genomen. Eerst keurig handjes schudden, aan god mag weten wie, maar goed. Ik was ook een beetje in de war welke taal ik nou tegen wie moest spreken, maar goed, hier en daar wat Nederlands en Spaans was helemaal prima volgens mij. Het feestje vond plaats in de tuin en er waren ontzettend veel mensen. Het leek even alsof we in het Gooi beland waren, allemaal belangrijke mensen die zich ook zo gedragen. Maar toch, ik vond het even heerlijk om niet zo op te vallen, en gewoon tussen de blonde mensen te staan. Even kon ik me weer helemaal Nederlander voelen, en dat is stiekem best fijn . Ik merk ook gewoon dat ik té Nederlands ben om echt in een ander land te wonen, dus pap en mam voor een eventuele emigratie hoeven jullie nog niet bang te zijn. Toen de eerste schalen met heerlijke kaas, rookworst, stroopwafels, bitterballen en kipsaté langskwamen, konden wij natuurlijk al helemaal ons geluk niet meer op. Ik had trouwens wel verwacht dat je iets meer met andere mensen zou praten, maar het leek al alsof iedereen elkaar kende en druk aan het netwerken was, maar goed, we hebben ons alsnog prima vermaakt! ’s Avonds zijn we nog met ons vijven plus Pia, Brian en Stephen, naar een Mexicaans restaurant gegaan. Helaas was dit niet zo’n succes.. Als fajitas kregen we namelijk een wrap met bruine sla, wat stukjes kip, wat stukjes avocado, wat guacamole moest voorstellen en wat mais. Maar goed, het kostte dan ook geen drol, dus eigenlijk mochten we niet klagen (wat Pia overigens wel zo’n vier keer gedaan heeft).

Voor de rest was het eigenlijk niet eens zo’n spannende week. Woensdag waren we in verband met 1 mei lekker een dagje vrij. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de hele dag mijn pyjama niet uit getrokken heb en heerlijk binnen heb gezeten.. Wel heb ik uiteraard weer braaf gestudeerd, want aankomende dinsdag en woensdag heb ik een tentamen en ik moet dinsdag ook nog een of ander project inleveren, great.. Moet wel toegeven dat ik het straks heeerlijk vind als die uni voorbij is, vind het allemaal heel leuk, maar dat werken voor de uni, nee… hopelijk heb ik met een beetje geluk de hele maand juli nog vrij, maar dat ligt eraan hoe ik tussendoor mijn tentamens maak (vandaar dat ik er liever nu wat meer tijd aan besteed).

Donderdag was de eerste dag met regen in Santiago! Heeeeerlijk! Heb het namelijk nu al een paar maanden niet meer gezien, haha. En het tikte zo leuk op de golfplaten (want ja daar bestaat een deel van ons dak geloof ik uit, haha). Ook merk je gelijk dat we de tijd verzet hebben. Het wordt hier namelijk ineens heel donker, heel raar. Heb het gevoel dat dat in Nederland nog wel redelijk geleidelijk aan gaat, maar hier, nee hoor, bam, en het is donker! En dat rond 6 uur ’s avonds al (of nog eerder).
Vrijdag ben ik weer heerlijk met Sasha gaan zwemmen na college en daarna zijn we naar Pia’s huis gegaan. Zij gaf een feestje omdat ze jarig was geweest, in hetzelfde hostel als waar we vorige week het feestje hadden. Ze had wat Deense gerechten bereid en ook stond de barbecue weer aan, dus ons hoorde je zeker niet klagen. Op een gegeven moment moesten we Pia naar haar huis lokken, dat aan de overkant van de straat ligt, en daar werd ze verrast door een huisgenoot/vriend met een stripact. Alleen wij meiden mochten aanwezig zijn en ik moet zeggen dat ik het wel grappig vond :P Alleen niet heel chill dat hij op een gegeven moment ook op ons begon te springen, maar goed.. Rond een uurtje of half 1 moesten we weg, want ja, het blijft een hostel, en wij gingen met een aantal naar een ander huis, want het huisgenootje van Mirjam was jarig en hield haar feestje in het huis van een vriend. Zij had maar 20 mensen uitgenodigd maar daar aangekomen stond het hele huis vol aangezien er allemaal vrienden van vrienden waren gekomen. Ik had wel zin om daarna op stap te gaan, maar het duurde allemaal zo lang bij dat huisfeest dat ik op een gegeven moment maar weer naar huis ben gegaan. En eigenlijk ook wel prima, aangezien ik weer een studeerweekendje voor de boeg had.

Zaterdag dus de hele dag lekker gestudeerd en ook zondag bestond grotendeels uit studeren. Gelukkig werd mijn studeerweekend nog wel even onderbroken door een Skype met de hele familie en Lieke. Heel leuk om iedereen weer te spreken, maar ik bedenk me wel dat het zo weer normaal is als ik straks terug ben, dus ik probeer nu nóg bewuster te genieten! Ook probeer ik me niet heel druk te maken over de tentamens. Ik studeer namelijk niet in mijn moedertaal en ook nog een ander vakgebied, dus ik hoop stiekem dat de leraren me hier een beetje gaan matsen.

Vanavond ga ik met Johanna en Clemence hier naar de bioscoop en aankomende donderdag vertrek ik ook naar Mendoza (Argentinie) met een aantal, omdat we over de grens moeten voor ons visum. Erg veel zin in! Maar daar lezen jullie weer meer over in mijn volgende verslag.

Ik heb trouwens nog een aantal foto’s van de ambassade toegevoegd in mijn vorige fotoalbum op : nl.fotoalbum.eu/hannekes

• 06 Mei 2013 - 07:15

Tineke:

Hey lang niet gesproken.... Toi toi toi met je tentamens!

• 06 Mei 2013 - 11:48

Arlet:

hoihoiii,
    Succes met je tentamens! Hier wordt het inmiddels ook een beetje lekker weer. Nog keer skypne binnenkort?
    xx

• 06 Mei 2013 - 15:15

Marjon:

Hahah geniaal verhaal weer! Volgens mij was jouw ambassade avontuur redelijk hetzelfde als de mijne haha, in de residentie van de ambassadeur?! In ieder geval veel popie jopies. Succes met je tentamens en hopelijk tot snel tot Skype!
    xxx

• 06 Mei 2013 - 21:44

Bennie:

Succes met je tentamens, nog maar een paar weken, de tijd gaat snel.

Je vader